Mina böcker

Här nedan kan du ta del av samtliga böcker skrivna av Richard Gavette.

Ord från grottan är Richards debutbok. Med poesin som verktyg skildrar han sin resa med den sjukdom som har berövat honom stora delar av sitt vuxna liv. Det är en bok om glädje och sorg. Hopp blandas med förtvivlan. Längtan dansar med saknaden.

Richard öppnar upp sitt hjärta för läsaren och lämnar ingen oberörd.

Läs boken i digital form här

Kärleken är Richards andra bok. Den är en ödmjuk hyllning till Kärleken och dess storslagna kraft.

Det spelar ingen roll hur mycket oro, stress och rädsla vi må uppleva med våra mänskliga kroppar. Kärleken finns där för oss hela tiden. Större än allt det andra.

Boken påminner läsaren om det ljus och den värme som bor inom oss alla.

Läs boken i digital form här

Lyssna på den som ljudbok här

De stora frågornas lilla bok är en annorlunda bok. Som titeln avslöjar består boken av frågor som läsaren ställer till sig själv och därefter besvarar.

Frågornas kraft bör ej underskattas. Likt nycklar låser de upp dörrarna till våra inre rum.

Boken är ett praktiskt verktyg och hjälper läsaren att lära känna sig själv ännu bättre.

Läs boken i digital form här

Läs den engelska översättningen här

Blomma under himmelen är Richards fjärde bok.

Naturen är både vår Moder och Fader. Den har givit oss allt som vi har. Ändå tar vi människor den väldigt ofta för given. Faktum är att vi misshandlar den. Vi förstör den.
Varje dag. Bara genom att leva som vi gör.

Måste det verkligen vara så?

Boken Richards försök att skildra Naturen, människan och samspelet dem emellan.

Läs boken i digital form här

Från en svunnen tid är en poetisk berättelse om en fattig bonde som en gång i tiden levde i ett land plågat av krig, svält och orättvisor.

Han var en drömmare. Han var en sökare. Han följde sitt hjärta.

Läs boken i digital form här

Behind Closed Eyes är Richards första bok skriven på engelska. Boken har ett existentiellt tema och Richard bjuder in läsaren till sin inre värld. 

Boken består av sånger och dikter som Richard har skrivit under de första fem åren då han har levt bakom slutna ögon i grottan.

Läs boken i digital form här

Ekon, liksom samtliga Richards böcker, skrevs i samverkan med tystnaden. Det enda Richard gjorde var att lyssna inåt och skriva.

Bokens dikter och texter skildrar livets många olika sidor och uppmuntrar läsaren till reflektion och eftertanke.

Läs boken i digital form här

From My Heart skrev Richard som en kärleksgåva till en person som betyder väldigt mycket för honom.

Det är en vacker och romantisk bok bestående av dikter och sånger som tillsammans skildrar en kärlekens resa genom både glädje och sorg.

Läs boken i digital form här

Boken Dao föddes ur ett musikaliskt stycke med namnet ”Tao” som Richard skrev och spelade in sommaren 2013 efter han för första gången hade läst det taoistiska mästerverket Tao Te Ching skriven av Lao Tzu. Det var något med boken som verkligen aktiverade kreativiteten inom honom. Dess visdom, ödmjukhet och lekfullhet berörde honom på djupet.

När Richard mer än sju år senare av en slump återupptäckte det musikaliska stycket, som helt hade fallit i glömska, uppenbarade sig texterna som skulle komma att bli denna bok.

Boken är Richards personliga tolkning av den taoistiska läran – en filosofi som har varit honom till stor hjälp under åren som han har varit svårt sjuk.

Läs boken i digital form här

Läs den engelska originalversionen här

Ljus och mörker är en bok som speglar båda sidorna av myntet. Richard visar sig sårbar och delar med sig av blommorna i sin inre trädgård.

Med poesin till sin hjälp sätter Richard ord på sina tankar, känslor och den tillvaro som han har. Det är en bok som berikar samtidigt som den ger läsaren perspektiv på sitt eget liv.

Läs boken i digital form här

Skogens sånger består av trettio sånger med temat djur och natur. Det är en vacker och lekfull bok som passar utmärkt för både gammal som ung.

Läs boken i digital form här

Inre stigar är en vacker samling dikter. Boken har ett existentiellt tema och Richard delar med sig av sin inre värld.

Läs boken i digital form här

We’re Running Blind är en uppriktig bok. Med poesin som guide belyser Richard en del av den galenskap som råder i vår mänskliga värld, men hans intention med boken är även att uppmärksamma skönheten, magin och lösningarna som finns där för oss hela tiden.

Läs boken i digital form här

Echoes from the Cave är till vissa delar en engelsk version av Richards bok Ord från grottan,  men mer än hälften av texterna är tidigare helt opublicerat material.

Poesin ackompanjeras av målningar skapade av konstnären Arngrim Larsen. Resultatet är en personlig, vacker och innerlig bok som berör läsaren på djupet.

Läs boken i digital form här

En speleman tar oss tillbaka i tiden till 1922 och den lilla byn Torpa som ligger i Varberg. Bokens huvudperson är en bonde som dessutom var en speleman. Genom hans visor lär vi känna honom samt flera andra av människorna som levde i bygden. Det är en vacker samling sånger som skildrar livets många sidor i ett Sverige som en gång var.

Läs boken i digital form här

Livets ljus är en upplyftande samling dikter. Richard delar med sig av tankar och insikter som kommit till honom under åren som han har levt avskärmad från omvärlden. 

Läs boken i digital form här

Whispers into the Night är en innerlig och generös bok. Richard delar med sig av dikter, sånger och texter som han har skrivit genom åren då han har varit sjuk.

Boken är en spegling av Richards inre värld och den kreativitet som flödar fritt inom honom.

Läs boken i digital form här

Krigets sånger är en gripande och vacker bok. Det är höst 2015 och inbördeskriget i Syrien tycks vara utan slut. Striderna om staden Aleppo har pågått i mer än tre år och den syriska regimen och dess allierade har skaffat sig ett övertag.

I de rebellkontrollerade östra delarna av Aleppo lever de kvarvarande invånarna under svåra förhållanden och i ständig oro för vad som ska ske härnäst. En av dessa människor är ung man som heter Nasser. Han är en drömmande poet och musiker och vill inget hellre än att det hemska kriget ska vara över.

Denna bok är hans sånger och hans berättelse.

Läs boken i digital form här